Skip to main content

''Na een heel traject dat ik had afgelopen, voelde ik dat ik op lichamelijk & mentaal gebied meer evenwicht zocht.

De huisdokter, burn out consulente en therapeute hadden me al een heel deel geholpen in mijn proces van burn out maar ik voelde dat ik iets essentieel miste om verdere uitdagingen van het leven op een gezonde manier aan te kunnen. Mijn huisdokter raadde me yoga aan, dus moest ik op zoek... gelukkig trof ik de juiste persoon (die ben ik zo dankbaar!) die me de lessen van Angela aanbeval. Want er is meer dan 1 soort yoga natuurlijk.

En zo kwam ik terecht bij de restoratieve yoga en aansluitend yoga bij burn out. Hier vond ik eindelijk de innerlijke rust terug. Ik voelde mijn lichaam letterlijk bij elke les afkoelen. Door al die gedachten en gevoelens die als een tsunami door mijn lichaam tierden, had ik het bvb steeds onaangenaam warm, ik leek wel overhit. Sinds de yoga bij burn out is dit helemaal voorbij.

De lessen worden in een kleine groep gegeven waardoor je geen druk ervaart, iedereen zit hier voor hetzelfde, je bent geen buitenstaander. Het feit dat de lesgeefster in je schoenen heeft gestaan, maakt dat ze perfect weet wat je doormaakt, stap voor stap.

Yoga bij burn out heeft me getoond hoe ik gewoon kan zijn, zonder te moeten. Hoe je kan ontspannen en je gedachten kan stoppen, dat word je mooiste eindresultaat. Persoonlijk zou ik dit iedereen aanraden, het is volgens mij een onmisbaar deel in het 'genezingsproces'. Hoe je uit een burn out kunt geraken, zonder dat je de idee krijgt dat je gefaald hebt. Want zo voel je dat aan bij een burn out... gelukkig weet ik ondertussen hoe het echt zit!''

"Je kan op google vinden wat goed en net niet goed voor je is. Je hebt een dokter die zijn/haar taak opneemt. Maar eigenlijk ben je ziek en daar best alleen in. Ik had een gids nodig die me even bij de hand nam. Wat ik zo fijn vond, Angela, was dat jij een gids was die steeds dingen aanbood, zonder verplichtingen. Vanuit verschillende hoeken benaderingen, meditaties, theorieen,  schema's, tips maar steeds vanuit het oogpunt dat je wel zal oppakken wat je nodig hebt. Ik had het gevoel dat er veel oog was voor iedere persoon terwijl het wandelen samen in een warme groep zo fijn is.  Iedereen is anders, iedereen zit in een andere fase op zijn pad en toch gaan we op zoektocht. Dat de wandeling steeds begint met restoratieve yoga waarbij het enige doel echt is om je lichaam tot ontspanning te brengen met veel hulpmiddelen daar om heel comfortabel te zijn in het vaak oncomfortabele lichaam. Ik vond het echt heerlijk maar ook confronterend af en toe. Maar ik voelde me heel welkom en heb nu een rugzak op mijn rug met allemaal mogelijkheden. Het pad is nog lang niet op zijn einde maar er is een groot begin gemaakt waardoor ik veel vertrouwen heb om verder te gaan nu. MERCI"

Ik heb de lessen als heel leerrijk ervaren. Het heeft me echt heel veel inzichten gegeven in het hele proces van een burn-out én in mezelf."

"Ik vind het ook heel positief dat de docent het zelf ook heeft meegemaakt."

"De kleine groep ervaar ik ook als een plus want het schept een vertrouwensband. Je zit onder lotgenoten en je durft vertellen wat je bezig houdt/ wat je raakt."

"De reeks is een ondersteuning in je herstelproces."

"Alle aspecten (meditatie, relaxatie, yoga, informatie, oefeningen ...) waren bijzonder zinvol."

"Ik vind de reeks een absolute aanrader voor al wie geveld werd door een burn-out”

Als ik terugkijk van waar ik kom, kan ik niet ontkennen dat ik veel sterker ben geworden. Dit wil ik ook kunnen teruggeven aan mensen die het nodig hebben. Je hebt mij ook tools gegeven waar ik mee verder wil en dank je daarvoor. Dus voor mij niks dan goed, ook het feit dat de lessen die je geeft alle kanten kunnen uitgaan, naargelang de vraag op dat moment. Dan is het ook goed dat de groep niet te groot is. Dus ik zou zeggen, doe zo verder want voor mij was het alleszins de moeite waard en een hele verrijking.”

"Tijdens de eerste sessie had ik er reeds deugd van, ik voelde de rust zich nestelen in mijn hoofd. Zalig! De gesprekken geven je inzicht in hetgeen er met je aan de hand is en hoe er verder mee te leven. Je steekt soms kleine tips, soms grote hulpmiddelen op die je praktisch verder helpen. De meditatie beoefen ik nog steeds, om de rut in mijn hoofd te krijgen en beter te kunnen focussen. 
Elke week keek ik uit naar de les. Ik ben heel blij dat ik de cursus gevolgd heb."

"De reeks gaf me het inzicht en de nodige ondersteuning in het proces van burn out.. De schaamte en het onbegrip maakten het allemaal niet makkelijker.

"Hier heb ik geleerd te aanvaarden en los te laten waardoor je toch een meer heldere kijk krijgt op de situatie, hetgeen dan ook weer een geruststellend gevoel geeft…

Ik keek er elke week weer naar uit omdat het een paar uurtjes zijn vol interessante info, de nodige rustige en ontspannende oefeningen en het samen zijn / praten met lotgenoten.

Angela is zelf ook burn out geweest waardoor het allemaal zeer vakkundig is aangepakt en je, je al snel helemaal op je gemak voelt.

Ik heb nog getwijfeld of het wel iets voor mij zou zijn zo een training maar ik ben heel blij dat ik ervoor gegaan ben. Dit neem je mee in je verdere genezingsproces en sowieso in het verdere leven!

Dus niet twijfelen, gewoon doen !

"Ik heb de reeks 'yoga bij burn-out' ervaren als een grote hulp in mijn herstel. Het deed ontzettend veel deugd om gehoord en begrepen te worden. En dit alles in een zeer warme, spontane, rustige sfeer. Het was mijn eerste ervaring met yoga....maar zeker niet mijn laatste. Ik denk nog wekelijks terug aan deze sessies."

" We zijn warm ontvangen door jou en ik had niet echt veel verwachting, want ik was echt leeg. Er was me al veel aangeraden om yoga te doen, maar ik had geen zin in zweverig/geiten wollen sokken principes... maar deze advertentie lokte toch mijn aandacht aangezien ik met een burn-out thuis zat dit over 6 sessies ging.
Ideaal om dit toch eens een kans te geven! Ik ben tevreden van deze nieuwe ervaring en dit vooral door jou... Deze lessen werden warm en respectvol gegeven. Ik voelde me hier veilig en voelde me begrepen door u en andere deelnemers. Ik heb hier juist leren ademen en pas dit toe.....als ik eraan denk ;)"