Skip to main content

Opleiding tot trainer Yoga bij burn-out reeks

Vanaf september 2019 zal er een opleiding komen om trainer te worden van de yoga bij burn-out reeks. 

 

groep yogadocenten zittend in kring

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie?:

Voor gediplomeerde yogadocenten die al enkele jaren ervaring hebben in het geven van Yin lessen. (Yin yoga, restorative yoga). 

Misschien merk je als docente dat je veel mensen binnen krijgt met burn-out klachten en heb je geen therapeutische kennis of achtergrond om meer te geven dan enkel een yogales. Ben je geinteresseerd om ook een 6 weekse reeks te geven en wil je je verdiepen in het thema burn-out. Dan is deze opleiding iets voor jou. Affiniteit met burn-out is voor jezelf een pre om deze reeks vanuit belichaming te geven. Let op: dit is geen opleiding tot therapeute. Dit is een yoga opleiding waarbij verschillende therapeutische oefeningen worden aangeleerd om te geven aan deelnemers van een yoga bij burn-out reeks. 

 

Inhoud:

- Restorative yogahoudingen 

- Relevante oefeningen vanuit Mindfulness/MBCT en de ACT

- Relevante meditaties

- Theorie rondom burn-out

- Fysieke klachten bespreken

- Contra-indicaties en doorverwijzingen

- Gesprekstechnieken

- Groepsprocessen
 

Praktisch:

De opleiding moet nog vorm krijgen, maar zal vanaf september 2019 starten. Er zullen 6 opleidingsdagen (donderdagen) worden voorzien. Maandelijks 1 dag, dus de opleiding zal tot februari 2020 zijn. Verder worden er ook opdrachten mee naar huis gegeven en komt er een verplichte literatuurlijst. We verwachten dat je tijdens de opleiding of voordat je de opleiding start een afzonderlijke Mindfulness/MBCT training volgt. Dat kan bij Time for Yoga vzw, maar je kunt ook bij een ander instituut de 8-weekse training volgen. 

De opleiding zal gegeven worden in Antwerpen bij de yogaruimte van Time for Yoga vzw, Sergeyselsstraat 45, 2140 Borgerhout/Antwerpen. 

Kosten: 950 euro, incl. syllabus en audiomateriaal en 2 supervisies

Extra kosten: Ongeveer 300 euro voor een MBCT training en 150 euro voor boeken.

Aanmelden of vragen